Det er nå det gjelder – plukk sommeren

Det er nå det gjelder – plukk sommeren

Det er nå det gjelder – plukk sommeren

Det er midtsommer og tid for late dager, hyggelig selskap og pent dekkede bord. Luking får være luking en stund, nå skal jeg bare nyte sommeren. Her kommer noen av mine sommerbilder, og jeg håper du kan plukke opp noen tips til borddekking og buketter. Jeg er ingen blomsterdekoratør, men er det så nøye da? Bruk det du har, sett familien i sving og kos deg med resultatet. Det gjør i alle fall jeg. Og for å forhindre at alle hageblomstene min går i buketten, sper jeg på med ymse grønnsaker og markblomster. Koser meg …
Forberedelser til sommerlunsj og gjestene er gitt fri tilgang til å plukke i hagen – med noen innspill fra meg 🙂

 

Kattost er super å bruke i buketter. Her jeg holder til vokser de nærmest vilt og de finnes i både hvitt og rosa.

 

Aster, lavendel og blomstene fra japanspirea. Som base bruker jeg rett og slett det jeg har for mye av i kjøkkenhagen. Jeg har ikke klart å bruke all min mangoldsalat, så da går den i buketten…

 

Små vaser fra Panduro som kan henges opp eller settes på bordet.

 

Klengevillvin og lavendel pynter bestikket.

 

Her har jeg brukt kattost, sammen med ulike typer bladkål, mynte og blomstene fra en bladpersille som kom ut av kontroll.

 

Lammeøre, ringblomst, praktryllik og noen ganske så slappe asparges gjør susen… I tilegg har jeg puttet inn abrodd som dufter deilig sitron.

 

Bordkort laget av lammeøre, avblomstret iris og aster. Enkelt og greit.

 

Henrik har sådd sukkererter i en hel pallekarm. Det blir veldig mye erter!

 

Jeg er så glad i flytende blomster… Her har jeg brukt viltvoksende storkenebb og blomstene fra superugresset skvallerkål.
Vanligvis passer jeg på at det ikke kommer for mye blader ned i vannet for å hindre bakterievekst. Jeg plasserer heller ikke buketten i sola og jeg bytter vann hver dag. Om sommeren gir jeg mer blaffen og bytter heller ut blomstene jeg har plukket. Det er jo en overflod å ta av der ute, heldigvis. Hvis du vil lese mer om temaet kan du sjekke ut dette blogginnlegget.
Jeg håper du ble inspirert til å sette i gang 🙂 Plukk sommeren du også…

2 Comments

 • jannicke
  17. juli 2017 21:01 0Likes

  Her var det lett å bli inspirert. Bildene oser av sommer. Plukk sommeren! Så utrolig vakkert sagt.
  Nyt ditt vakre sted og dine kreative hender.

  Hilsen Jannicke

  • Hege Rønning
   18. juli 2017 09:52 0Likes

   Så hyggelig kommentar:-) Tusen takk!

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website