Fargelegg med planter

Fargelegg med planter

Fargelegg med planter

Er du opptatt av farger? Det er jeg! Ser jeg gode fargekombinasjoner så må jeg rett og slett stoppe opp og ta et lite bilde. Det er greit å gå bananas og blande alle slags farger også – slik er det jo i naturen. Det er bare det at av og til ser man tydelig at noen faktisk har tenkt. Det kan være hvordan planter er satt sammen, hvordan en sommerkrukke er komponert, eller hvordan man har ønsket å fremheve et eller annet gjennom fargebruk. Under kan du se hva jeg knipset i forrige uke. Kanskje blir du inspirert til å flytte litt rundt på planter i din hage, eller rett og slett gå ut og se hagen med et nytt blikk. Det å bli som et barn, og faktisk begynne å observere hvordan ting ser ut, er en spennende øvelse. Se etter det vakre, det morsomme, det sære og fargelegg hverdagen…
På bildet under kan du se hvordan den rød-oransje benken passer perfekt til rododendronen som er plantet bak. Fargen blir helt overveldende og nærmest drar blikket mot sitteplassen. Tenk deg om det hadde vært en rosa rododendron i stedet – inntrykket ville blitt et helt annet. Bildet er forresten tatt i Frognerparken.
Fargelegg med oransje
Under kan du se hvordan fargen i de knallblå vinduskarmene og lemmene er tatt opp igjen i blomsterkassen med lobelia. Også her forsterkes fargeinntrykket. Samtidig gjør det at man kun har valgt en type sommerblomst at det hele blir veldig rolig og avdempet. Hadde man valgt sommerblomster i mange forskjellige farger hadde det blitt fullt sirkus i stedet…
Fargelegg med blått
På bildet under kan du se inngangspartiet på et gammelt hus i Drøbak. Ingen tvil om at både plante- og krukkevalg er godt gjennomtenkt. Fargevalget gjør at det hele får et stramt preg, selv om krukkene og rosene er av det romantiske slaget. Espalieret er malt i samme farge som veggen, og pottene passer veldig godt til fargen på inngangsdøra, steintrappa og matta.
Avdempet fargevalg
Her kommer et eksempel på rustikk sjarme over hele linja. Den slitte murveggen og den mosegrodde ampelen passer godt sammen. Det samme synes jeg om fargevalget. Hvite dusker av avblomstret klematis, hvit flittiglise og hvit hortensia. Selv om også veggen er hvit forsvinner ikke blomstene, de tvert imot fremheves av det grønne bladverket og den grønne potta.
Fargelegg i hvitt
Her kan du se et eksempel på veldig kontrollert fargebruk. En kasse med rusten cortenstål danner basis for fargevalget og plantene som er brukt er japanlønn, staudehirse og drakelilje. Hadde det ikke vært et grønt innslag her, ville det kanskje blitt litt kjedelig, men jeg synes det funker.
Fargelegg i rust
På bildet under er det kontraster som gjelder. Full maritim stemning i klart rødt, hvitt og okergult. Jeg synes dette er friskt og fint og bare oser ferie ved sjøen.  Blå himmel og blå sjø i tillegg, så hadde dette vært sommerdrømmen for mange.
Jeg håper du ble inspirert til å se litt rundt deg med et nytt blikk?  Jeg kommer garantert til å fortsette å knipse og dele videre. Er du opptatt av krukker kan du besøke Krukkegården i Drøbak eller se på linken her.

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website