Det er så typisk – thuja, platting og plen, that´s it! Plenen er for liten til at den kan brukes til noe som helst, og plattingen er for liten til at du får plass til fornuftig møblering. Her kan du se hvordan jeg løste det og hvordan hagen har utviklet seg i løpet av to sesonger. Kanskje blir du inspirert:-)
De nye eierne av denne hagen hadde ingen hageerfaring. De ville skjerme seg mot innsyn, ha noe hyggelig å se ut på og god plass til å ha venner på terrassen.
Gjennom billedtekstene får du forklaring på hvordan jeg har tenkt.
Slik så det ut…


Det viste seg at årsaken til at deler av thujahekken var vissen var store steiner i grunnen. Det var derfor vanskelig å plante inn ny thuja. Med riktig beskæring vil hekken likevel være tett til neste år, og det vil ikke være innsyn fra naboene .
I samarbeid med eierne ble det utarbeidet en plante- og belysningsplan. Hagen skulle være stram med ulike prydgress, noen stauder, oppstammet dvergsyrin, japansk lønn og vårblomstrende løk. Hovedfargen skulle være blålilla, med basisinnslag i purpur. Det skulle også legges dekkflis, for å minimere behovet for luking. Selve arbeidet gjorde kunden selv på et par helger.

Denne lille her skulle jo ikke kunne stikke av 🙂
Det som så skjedde var at eierne fikk akutt hageinteresse. Nettopp fordi hagen var så lettstelt og oversiktlig ble det plutselig gøy å stelle i hagen! Flere stauder har derfor blitt plantet inn og hagen har blitt en frodig oase.


Som du ser på bildet over er det god plass til å plassere et spisebord, om ønskelig. Med en slik utnytting av uteplassen har den innenforliggende stuen blitt utvidet med mange kvadratmeter.



Noen kveldsbilder fra hagen…

1 Comment
Eirin og Andreas
28. august 2017 20:05 1LikesTusen takk for alle råd og god hjelp – vi stortrives i den nye hagen! ?
Kommenter