Høstferie – sank inn moroa og planlegg til jul?

Høstferie – sank inn moroa og planlegg til jul?

Høstferie – sank inn moroa og planlegg til jul?

Hva er vel bedre enn en laaang høstferie! Sesongen er over – nå skal jeg stort sett bare måle opp og fotografere de hagene jeg skal tegne i løpet av vinteren, sette løk og ta høstoppryddingen for de kundene som ønsker det. Og så skal jeg avslutte de artiklene jeg har fotografert til i løpet av sommeren. Deilig! Nå er det fjellturer som gjelder, og det superhyggelig! Fjellet er på sitt flotteste og jeg får god tid til å tenke, planlegge og drive litt høstsanking. Jeg er ingen bærplukker, men sanker helt andre ting… og koser meg…

Høsten skal nytes på alle vis og de lange, vakre ettermiddagene blir ekstra hyggelige når familien er med…

 

Men planter er ikke helt ute av tankene mine selv om jeg har fri. Jeg innser at den vakre høstkransen jeg skulle lage ikke har blitt noe av – i alle fall ikke foreløpig. Men det er noen dager igjen av høstferien, så hvem vet. Fremgangsmåten og ideene er i alle fall godt presentert her, så om jeg ikke får somlet meg til å lage noe så blir kanskje du inspirert til å hente frem din indre blomsterdekoratør? 
Men jeg har samlet mose – store mengder av mose. Jeg  plukker store flak og fjerner dritt og lort, det vil si jord og blader som ikke har noe der å gjøre. Mosen legger jeg lagvis i kasser og oppbevarer kjølig og fuktig frem til jeg skal bruke den. For jeg vet at familien er klar for et aldri så lite hobbyverksted i løpet av senhøsten. (Ser ikke bort fra at de blir med for å glede meg, men det velger jeg å ignorere.) Da lager vi nemlig mosekuler! Dekorative, vakre og holdbare. Jeg plukker reinlav, bjørnemose og mye annet som jeg slett ikke vet navnet på. Tar du en titt på bildene under vil du se mosekuler fra 2014 – like fine nesten, men i år skal jeg virkelig slå til. Lurer på om jeg skal lage megastore mosekuler som skal ligge på takterrassen i byen. Blogginnlegg om mosekuler kommer senere, men inntil videre kan du jo ta deg en tur i skogen og samle litt.

Jeg plukker kongler også, og blåbærris, granbar, lyng, rognebær, strå og einer… Planen er å lage noe fint til jul – hvis jeg får tid. Det som i hvert fall er sikkert er at når frost og snø dekker alt det jeg egentlig vil ha tak i, så er det for sent. Og hvis julestresset kommer og jeg slett ikke er i humør til å lage noe som helst – ja, da kan det hele bare gå i komposten.
God høstferie fra hamsteren.

 

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website