Karse til påske – gøy for ungene – og meg

Karse til påske – gøy for ungene – og meg

Karse til påske – gøy for ungene – og meg

Heldig er den som har tatt imot fornøyde unger som har kommet hjem fra barnehagen med en avklipt melkekartong full av karse. Men, du trenger ikke å ha unger for å leke med karsefrø, har jeg kommet til.  Når jeg skal pynte til de lange påskefrokostene er planen at jeg skal bruke masse karse. Litt bomull og en frøpose, noen dager med tålmodighet og så er det hele i boks. Jeg har begynt så smått, og har tenkt å kjøre på frem mot påske, med eller uten familiens søte, små…

Som du ser på bildet under strekker karsen seg veldig etter lyset, så det kan være lurt å vri litt på det du har sådd i hver dag.
Snurr litt så retter de seg opp…

 

Karse, egg og høne – klar for påske!
Du kan så i absolutt hva som helst, så lenge det er vanntett. Eggeskall, telysholdere, små skåler, glass eller på brett. Du bestemmer.

Må jo være litt gult og kult til påske…
Da jeg var i Vietnam for noen år siden ble ris brukt på samme måten. Jeg kjøpte entusiastisk en pose risfrø, men det ble ikke antydning til spiring. Men karsen – den kan alle få til å spire. Bare pass på at de skjøre spirene ikke tørker ut.
Du kan så i jord også, men det blir mindre klin både på kjøkkenbenken og i maten hvis du sår direkte i bomull. Fukt bomullen først, så frøene ikke flyter rundt. Du kan godt så tett – dette skal forhåpentligvis spises etterhvert og du kan hive oppi stadig nye frø.
Jeg kommer nok til å putte inn flere bilder i denne bloggposten etterhvert. Har du prøvd noe gøy med karse så gi meg gjerne et tips eller send meg et bilde 🙂
Jeg driver også frem greiner til påske og det kan du lese mer om her. God påske!

 

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website