Mose – nå skal den brukes!

Mose – nå skal den brukes!

Mose – nå skal den brukes!

Når jeg ser hva det koster å kjøpe mose, kongler og kvist, er jeg glad for at jeg hadde en liten sankerunde i høst. Den kan du lese mer om her. Da jeg hentet frem mosen fra boden i går var den hard og inntørket. Jeg fant derfor ut at det sikkert var lurt å vanne den litt og sette den på terrassen slik at den ble myk og fin. Ikke visste jeg at det skulle bli ni kuldegrader i natt og at mosen mer eller mindre var blitt en isblokk. Men etter litt tining var det altså dags for et aldri så lite juleverksted. Det er jo tross alt tredje søndag i advent.
Først laget jeg en liten blomsterdekorasjon til å ha på bordet. Kjempeenkelt!. Litt oasis i bunnen, mose på toppen, og så er det bare å bruke det man har og spe på med noen juleblomster. Jeg brukte rosmarin fra hagen og klippet av toppen på pyntekålen, som uansett begynte å se litt trist ut. Et par svibler ble dyttet ned og dermed var det gjort.

 Så var det de velkjente mosekulene da. Først skjærer du til en bit oasis og klemmer den så den blir rund. Vil du ha en større kule kan du i stedet balle sammen avispapir som tapes litt for å få den runde fasongen. Så er det å legge mosen i flak rundt kula, mens det snurres med vikletråd. Legg mosen med litt overlapp, for den vil krympe litt når den tørker. Kula vil se kjempestor ut, men den blir mindre og fastere etter hvert som du vikler i vei.

Kulene kan pyntes med røsslyng eller hva du ellers synes passer, men jeg ville ha kulene med sølvpynt i år. Billig lenke fra Clas Ohlson gjorde susen, og denne ble festet med litt ståltråd.
Slik ble det…
Jeg har laget kuler av all slags mose og de holder seg i årevis. Vanlig reinmose holder seg veldig godt selv om den tørker, mens andre moser kan miste litt av fargen.

Inspirert av noen oppsatser jeg så på Hotel Continental fant jeg ut at  amaryllisvasen også trengte litt mosepynt. Legg på mose, stikk inn det du vil av blader, kvist og kvast og dermed er det gjort. Superenkelt og dekorativt. Min amaryllis har jeg drevet frem fra løk, så den kommer til å stå lenge. Du kan også bruke avskåren amaryllis. Du har kanskje lagt merke til at stilken kan splitte seg når du kutter den? Surr rundt en gummistrikk eller tape så slipper du problemet. Pynter du vasen slik som dette så blir det i tillegg usynlig.

Klipp bort tjafs som stikker ut og surr godt så det sitter.
Og så måtte jeg få pakket inn noen svibler i mose. Litt pynt og det ble full julestemning.

Superhyggelig søndagssyssel 🙂 Takk til datter som stilte opp!

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website