OM

Tusenfryden

Hei og velkommen til Tusenfryden
Som du kan se i intervjuet som ligger under Presse er jeg opprinnelig advokat, men har alltid vært hagegal. Etter endt gartnerutdanning startet jeg mitt eget firma, Tusenfryden. Jeg har faste kunder som har overlatt ansvaret for hagen sin til meg og jeg driver mye med hagerådgivning. De senere årene har jeg også brukt mer og mer tid på å skrive og ta bilder, blant annet for magasinet Norsk Hagetidend.

Når jeg snakker med mine kunder om hage er det tre ting som har slått meg. Mye av det som skjer i hagen er impulsstyrt og man blir revet med av det som selges på hagesentrene til enhver tid. Muligheten for å mislykkes og få bekreftet at man ikke har grønne fingre er da så absolutt til stede. Også jeg går stadig i fella, men jeg vet at det er bedre å legge en plan som vil fungere over tid. Det andre er redselen for å gjøre noe feil. Tør man ikke gripe til saks og sag blir hagen fort et villniss. Av og til lurer jeg på hvem som er sjefen, er det du eller den overgrodde rosebusken som alltid har vært der? Og en tredje ting som forundrer meg når jeg leser på nettet - hvorfor spør man ikke fagfolk når man har problemer, i stedet for å spørre en som for eksempel tilfeldigvis har blitt mamma på samme tidspunkt?

På disse sidene vil jeg gi enkle forklaringer på hvordan ting skal gjøres for å få et godt resultat. Jeg ønsker først og fremst å hjelpe den ferske hage- og balkongeieren godt i gang. Prøving og feiling er greit, men det er både morsommere og billigere å lykkes på første forsøk.

Finner du ikke svaret du leter etter på sidene kan du sende inn spørsmål og jeg vil prøve å svare på så mange som mulig. Vil du stille spørsmål på telefonen er også det mulig. Ta en titt under Kontakt så ser du hvordan. Jeg kan også sette deg i forbindelse med erfarne gartnere i Oslo-området hvis du trenger hjelp til å få jobben gjort.

Jeg ønsker at du skal lykkes i din hage – min hage er allerede på stell – i hvert fall innimellom ☺

Hilsen Hege Kristin Rønning