Pynt til påske

Pynt til påske

Pynt til påske

Jeg er så langt fra noen blomsterdekoratør, men å pynte – det liker jeg!  Avskårne blomster er dyrt, og av og til har man lyst til å gjøre noe mer enn bare å stappe dem i en vase.  Her skal du se hvordan jeg med enkle midler får påskestemning ut av veldig få blomster.  Nederst gir jeg deg lenke til mer fancy dekorering hvis du har tid og lyst til å ta den helt ut, men dette er altså min måte.
Gul bolle innkjøpt i Marrakech, egg i bunnen (orket ikke å blåse ut plommen), noen blomster i det jeg mener er påskefarger, samt litt avklipp fra en stueplante og sim sala bim. Påske!

Jeg har selvsagt strutseegg – en helt naturlig ting å kjøpe når man er  på ferie i Sør-Afrika (sic). Vanligvis er det et telys oppi, men her har jeg plassert et lite glass inni og dandert noen blomster. Påske er egg og dette er mitt påskeegg.

Avskårne påskeliljer koster ca 15 kroner pr bunt, men gjør ikke veldig mye av seg alene. Jeg har skåret av stilken og latt de slime fra seg en tyve minutters tid før jeg har byttet vann. Så har jeg hentet frem en bunt vårløk. Det hele er knyttet sammen og dermed blir det litt mer fest over sakene. Hvis du vil at det hele skal stå av seg selv slik som her, må du bare dunke det hele mot et hardt underlag, slik at det blir rett i bunnen. Sett det så på en tallerken eller hva som helst og ha litt vann i bunnen. Påskeliljene blir bare flottere og flottere etter hvert som de springer ut, mens vårløken har godt av en liten klipp med noen dagers mellomrom for å se frisk ut.

For å få litt mer ut av blomstene plasserer jeg dem ofte i en glassklokke slik som på bildet under. Litt kvist og kvast i tillegg gjør susen.

Jeg har også et lite påsketriks som jeg plukket opp i en bordekkingsbok fra Libanon… av alle ting. Slik ser det ut i Libanon…

… og slik ser det ut hos meg…

Påske er jo appelsin eller hva? Noen hevder at blomster har godt av å stå i vann med citrus ettersom de da tilføres C-vitamin. Citrusfrukter skal også virke rensende på vannet. Jeg er litt usikker på dette, så derfor setter jeg alltid to vaser oppi hverandre, slik at det vannet blomstene står i ikke kommer i kontakt med frukten. Hvis noen har erfaring med å sette blomster rett i fruktsalaten, så legg gjerne igjen en kommentar.

Når det gjelder borddekking så pynter jeg også med avskårne blomster slik du ser på bildet under. Løkvekster som dette tåler godt å ligge en stund uten vann. Jeg pleier å ha en liten vase stående på bordet. slik at blomstene flyttes dit av gjestene når de setter seg til bords.

Dette var mine små tips. Hvis du har lyst til å se hvordan det virkelig kan gjøres flott så sjekk ut cultivatedbychristin på Instagram. Den dama kan sine saker, men det må være lov for oss amatører å leke litt også – ikke sant? Les gjerne blogginnlegget om karse til påske også.

God påske! Våren er her…

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website