Perlende perlebusk

Perlende perlebusk

Perlende perlebusk

Blomstrende busker og trær er et ‘must’ hvis du skal ha en frodig hage. Jeg har mange favoritter, og en av dem er perlebusken (Exochorda racemosa), som har en overdådig blomstring akkurat nå. Det som kjennetegner perlebusken er at blomstene sitter i klaser, som nærmest likner drueklaser. Før knoppene springer ut minner de om de på små perler, se bare her…
Blomster som perler på en snor hos hageperlebusken (Exochorda x macrantha ‘The Bride’)
Vanlig perlebusk, som også kalles klaseperlebusk kommer opprinnelig fra Kina og blir 3-4 meter høy. Den perlebusken som jeg synes er aller finest er imidlertid hageperlebusk, og det er sorten ‘The Bride’ du finner på hagesentrene (Exochorda x macrantha ‘The Bride’). Dette er en hybrid som bare blir halvannen meter høy, er utrolig blomsterrik og har grasiøse overhengende greiner. Jeg har en som ikke akkurat har vokst i rakettfart, selv om den er 4 år gammel, så kanskje er dette en busk man må ha litt tålmodighet med. ‘The Bride’ klarer seg til H4 og trives i næringsrik jord, gjerne litt sur jord på et solrikt sted. Når blomstringen er ferdig får den også dekorative frøstander.
Perlebusk med rent hvite blomster tett i tett.
Jeg kjørte forbi denne busken tidligere i uka og da måtte jeg bare knipse i forbifarten. Hvis jeg ikke tar helt feil må dette være en klaseperlebusk. Snakker om blomstring! Heldig er den hageeieren som har dette blikkfanget 🙂

Hvis du skal beskjære denne busken skal du være klar over at den blomstrer på ett-årsgamle skudd . Det beste er derfor om du beskjærer den rett etter blomstring og lar de de nye skuddene være helt i fred, slik at du er sikret blomstring påfølgende år.
Er du interessert i en annen vakker prydbusk kan du jo lese dette blogginnlegget om fagerbusk. Rosa drømmeblomstring kommer snart!

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website