Så sommerblomster, da vel :-)

Så sommerblomster, da vel :-)

Så sommerblomster, da vel :-)

Åhhh – jeg kjenner at nå greier jeg ikke å stå imot lenger – jeg rett og slett må så littegrann! Tidligere hadde jeg drivhus og dyrket mer enn tusen sommerblomster hvert år. Bildene er derfra og akkurat nå savner jeg det vilt…
Da jeg flyttet i leilighet benyttet jeg de første årene alt som var av vinduskarmer, for ikke å snakke om det kunstige lyset på badet. Min kjære var ikke helt fornøyd med å bo i et sammensurium av grønne såbrett og spirer, men pytt…

Etter hvert har jeg lært å legge bånd på meg. Jeg sår ikke før etter påske – å reise bort gir garantert massedød når man ikke har kyndig vannehjelp.
Dessuten har jeg tvunget meg til å vente til jeg ikke er avhengig av kunstig lys. Jeg skal tross alt ha det litt hyggelig inne og ikke ha fabrikklys i stua fra morgen til kveld.  Sår jeg for tidlig og det er vintermørkt ute, blir spirene lange og strantete selv om de står i vinduskarmen. Da får jeg heller droppe noen av favorittene som må sås i februar for å komme i blomst.

Jeg har også skjønt at jeg ikke behøver å så hele frøposen – jeg trenger ikke 200 av hver sort – bare noen få.
Og så er det planleggingen da – hva vil passe hvor og har jeg egentlig plass i bedene på hytta? Planlegging er halve moroa, men ville impulser er heller ikke å forakte. Uansett – i dag går turen til frøbutikken og jeg er i gang. Det kribler – endelig skal jeg få litt jord mellom fingrene igjen. Kundene mine får vente, været er for ille til å jobbe ute.
Du skal få se hvor lett det er i neste innlegg 🙂 Såing, prikling, topping – gleder meg!
Har du ikke vinduskarmer med godt lys kan du så rett i bedet, noe du kan lese mer om i dette blogginnlegget.
Tralalaa…

 

3 Comments

 • Trackback: Så lett å så... - Tusenfryden
 • Andreas
  14. april 2018 09:45 0Likes

  Sikkert litt merkelig spørsmål, men jeg lurer på om hundebæsj fungerer som jødsel? Takk for fin blogg og gode tips 🙂 Gleder meg til vårspiring!

  • Hege Rønning
   14. april 2018 10:48 0Likes

   Vanligvis kommer naturgjødsel fra gressetende dyr, så jeg tror ikke næringsinnholdet i hundebæsj er helt optimalt, nei. Hunder kan dessuten ha ulike typer orm så jeg ville nok gjødslet med noe helt annet. Hundemøkk er også grisete og lukter ille. Litt hundebæsj gjør ingen direkte skade på steder der du ikke risikerer å tråkke i det, men jeg ville aldri lempet hundemøkk fra for eksempel plen over i bed. Da ville det i hvert fall ikke blitt mye luking på meg 🙂 Har det kommet hundemøkk i bedet ville jeg spadd det vekk og vendt det jeg ikke får bort ned i jorda og spylt godt. Ellers veldig hyggelig at du liker bloggen!

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website