Terrorsikring til glede

Terrorsikring til glede

Terrorsikring til glede

Det er jo tragisk at det faktisk er nødvendig å sette opp sperringer som skal hindre tullinger i å meie ned fotgjengere i Karl Johans gate i Oslo! Men slik er det altså… Da sperringene først ble satt opp i 2017 besto de av noen fæle ringer i betong, som forsøksvis var pyntet med blomster. Det så slett ikke bra ut, noe både arkitekter og folk flest ga tydelig uttrykk for. Betongen ga følelsen av at vi nærmest beveget oss i en krigssone og ga dermed et kraftig signal om at her var det riktig så skummelt å oppholde seg.
Jeg var en tur øverst i Karl Johan i ettermiddag, og jeg skal hilse og si at det har skjedd store forandringer! Nå er det en fantastisk blomsterprakt som dominerer gaten, og selve formålet er det vel ingen som tenker på lenger. Se bare her…
Terrorsikring til glede
At trærne til høyre har sommerblomster rundt stammen er ikke noe nytt og er fint i seg selv. Men de massive jernpottene som står på rekke og rad er vel nye av året. Sammensetningene er harmoniske og fine så her er det bare å la seg inspirere. Så vidt jeg kan se er det plantet ulike salvier, hageverbena, petunia, lobelia og buskstråblomst. Jeg tror forresten beplantningen har fått en oppfriskning nå på sensommeren, for jeg nekter å tro at plantene har holdt seg så fine etter den tørkesommeren vi har hatt. Med mindre kommunens folk har vært særdeles flinke med vedlikeholdet da.

Det er også slike sammenplantninger…

Her er det en lekker kombinasjon i purpur og hvitt. I midten er det plantet Imperata cylindrica ‘Red Baron’. Usikker på om den har noe norsk navn, men jeg mener å ha hørt japansk blodgress.
Imperata cylindrica ‘Red Baron’
Ellers er det plantet georginer, gjøksyre, og den hvite tror jeg er Euporbia hypericifolia. En litt uvanlig kombinasjon dette, men jeg syns den putelignende sammenplantningen fungerer.
Og er du først i Oslo – legg merke til hvor fantastisk det er rundt nedre del av Slottsparken akkurat nå. Der spraker det i gult og rødt. Mot Nationaltheateret stasjon blomstrer det i pastellblått, mens knæsjrødt er hovedfargen på Kongeterrassen. Flinke folk i Oslo kommune, eller hvem det nå er de har satt ut arbeidet til 🙂
Du kan for øvrig lese mer om krukkebeplantning her.

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website