Terrassetrøbbel!

Terrassetrøbbel!

Terrassetrøbbel!

Av og til må det være lov å være ganske fortvilet og oppgitt – og det er jeg nå. Som dere kanskje vet har jeg en takterrasse på 120 kvadratmeter, der jeg koser meg både sommer og vinter.  Slik ser det ut, eller rettere sagt – så det ut.
Høsten 2018 hadde vanvittige nedbørsmengder og avdekket brutalt at det var noe alvorlig galt med nedløpet fra terrassen. I stedet for at vannet rant ut, oppsto det reneste badekaret der ute. Ikke bare fikk jeg mye vann inn, det rant også inn hos naboene i etasjene under. Bystøv og forkalkninger fra flisefuger hadde over årene gjort rørene pottetette, og diverse tiltak fra rørleggere og spylebiler løste ikke problemet. Jeg måtte derfor ty til nyinnkjøpt båtpumpe, som ledet vannet ut over rekkverket slik at det ikke kom så mye inn. Bærre lekkert…
Etter mye prosjektering i vinter ble det klart at gulvet måtte pigges opp, det måtte legges nye membraner, nytt rørsystem, nye gulv, nye dører… Arbeidet er nå igangsatt og slik er det hos meg nå…

Plassbygde møbler og blomsterkasser er revet, gulvet er i ferd med å pigges opp og plantene er satt i store bøtter i håp om at de kan plantes tilbake. Ikke så trivelig å være hjemme akkurat nå – det bråker, det er masse folk her og jeg er lettere desperat. Avdekkes det fukt under leiligheten står vi faktisk i fare for at deler av den også må rives.
Men, jeg må se positivt på det hele. Om tre måneder er forhåpentligvis det meste bygget opp igjen. Nye planter skal inn til erstatning for det som ikke overlever langtidsopphold i bøtte. Gulvene blir fine og ikke minst – vannet vil renne ut som det skal. Inntil videre beveger jeg meg til Østfold. Der er jeg i gang med Prosjekt rosehage i samarbeid med Steinar fra NRK-programmet ‘Hagen min’ (blir ikke noe TV, altså). Jeg klamrer meg til ordspråket: Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det!
Har du lyst til å se mer fra min terrasse er den presentert i Norsk Hagetidend nr. 8 i 2017 og i denne boken. Liker du stilen kan du også sjekke ut Darren Saines hjemmeside. Han hjalp meg med den opprinnelige prosjekteringen i 2013.

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website