Tulipantid i Keukenhof

Tulipantid i Keukenhof

Tulipantid i Keukenhof

Angrer du litt på at du ikke la flere tulipaner i høst? Det gjør jeg! For å kompensere har jeg tatt turen til Holland. Jeg har besøkt flere hager denne helgen, men nå skal det handle om Keukenhof – overveldende, fargerik og stappfull av folk. Parken finner du en halvtimes kjøring utenfor Amsterdam og de fleste hoteller er behjelpelige med å arrangere turer dit.
I Keukenhof plantes det hver høst mer enn 7 millioner blomsterløk. Hver løk legges for hånd av de 40 gartnerne som arbeider der, og det tar faktisk hele tre måneder. Parken er åpen i åtte våruker og hvert år er det et nytt tema. Temaet for sesongen 2018 er Romance in Flowers – kan det bli bedre!  Her viser Hollands løkprodusenter det ypperste de har å by på.
Ikke bare kan du se alt av løkvekster – gresset mellom løkbedene blir også sådd på nytt hvert år, slik at det ikke er et eneste ugress å finne. Når sesongen er slutt kasseres alle løkene og så er det å starte på nytt med neste års tema.
I Keukenhof er det ikke bare satt tulipaner, men også krokus, allium, narcisser og anemoner for å nevne noe. Det gjør at parken endrer karakter avhengig av når i sesongen du besøker den. Akkurat nå er det tulipaner som gjelder, selv om de velkjente perleblomstelvene fortsatt holder stand. 
Her får du se noen av skjønnhetene jeg forelsket meg spesielt i. Først kommer Tulipa ‘Virichic’. Elegant, slankt nikkende mot sola og med grønne tegninger mot det klart rosa…

Jeg velger også et bilde av Tulipa ‘Queensland’. Fylt og frynsete og så langt fra en vanlig tulipan som det vel går an å komme.

Under kan du se Tulipa ‘Only Me’. Den ser jo nesten ut som en peon!

Tulipa ‘Black Parrot’ – en mystisk skjønnhet, som jeg rett og slett må ha!

Har du lyst til å legge tulipaner til høsten så vær litt OBS på hvilke tulipaner du velger, dersom du vil at de skal komme tilbake flere år. I tillegg til de botaniske tulipanene har jeg lest meg til at de klassiske Darwin-tulipanene har størst sjanse for å komme tilbake hos oss. Jeg ser stort sett på tulipaner som ettårige, og ser det heller som en bonus hvis det dukker opp noe år to.

Vil du vite mer om Keukenhof kan du lese her. Du kan lese mer om løkvekster hvis du klikker på løk i stikkordskyen. Neste blogginnlegg skal forøvrig handle om de vakreste kombinasjoner av løkvekster. Farger, høyder, blomstringstider – ahhhh.

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website