Våraktiviteter for oss som er i karantene

Våraktiviteter for oss som er i karantene

Våraktiviteter for oss som er i karantene

Du er kanskje en av de som i disse coronatider holder på å gå på veggen av kjedsomhet? Fortvil ikke, men bruk heller den ledige tiden til noe hyggelig. Her kommer noen tips til våraktiviteter du kan kose deg med og som garantert ikke gir vesentlig smitterisiko.
 • La inneplantene dine få litt vårstell. Det betyr at du sjekker om plantene trenger ny jord, større potte og ellers har det bra. Sjekk for plantesykdommer og gi plantene en god dusj. Begynn også å gi ekstra gjødsel slik at de kommer i god vekst. I likhet med oss liker også plantene litt omsorg og pusling 🙂
 • Vask og rydd på verandaen. Vårsola titter nå inn og etter litt spyling og rengjøring kan du avslutte med en god vinduspuss. Kanskje kan du også gå over hagemøblene og sjekke om de trenger en liten oppfriskning? Det er rett og slett helt supert å være litt i forkant med vårstellet.
 • Gå gjennom hageredskapene dine. Alt arbeid blir mye lettere hvis sakser og kniver er smurte og nyslipte. Visste du at også spader har godt av å bli slipt og at gresset blir mye penere hvis bladene på gressklipperen er rene og skarpe? I likhet med oss kan du gjerne desinfisere redskapene med sprit, slik at eventuelle plantesykdommer blir holdt i sjakk og ikke smitter.
 • Start utearbeidet allerede i dag. Det er kjempelett å få opp ugresset nå, og det vil spare deg for mange arbeidstimer senere, hvis du bokstavelig talt rykker ondet opp med rota så tidlig som mulig.
 • Dette er absolutt det riktige tidspunktet for beskjæring for de aller fleste busker. Søk på beskjæring her på bloggen så får du opp artikler om hvorfor, når og hvordan.

 • Klipp ned visne stauder og blås løv av plenen. Av hensyn til kompostering liker jo jeg at det meste står urørt gjennom vinteren, men et lite rufs nå vil få vårblomstene til å sprute opp.
 • Plukk inn greiner og sett til driving. I dette blogginnlegget får du tips om egnede greiner og hvordan du gjør det.
 • Tjuvstart påskeforberedelsene og så karse med ungene. Du kan lese mer om det her.
 • Dette er også  det riktige tidspunktet for å så mange av sommerblomstene inne.  Hvordan du gjør det kan du lese mer om her. Frø kan kjøpes på nett hvis du overhodet ikke skal ut.

 • Har du tenkt å gjøre endringer i hagen har du god tid til å planlegge dette. Les mer her om hvordan du får orden på tankene og griper saken an.
 • Og våger du deg på butikken – kjøp vårblomstrende løk gjør det så hyggelig som mulig inne.

Jeg ønsker alle en fin tid hjemme og oppfordrer de som er litt brakkesjuke til å komme seg ut av pysjen og inn i arbeidsbuksa 🙂 Ta vare på hverandre og bli med på dugnaden, slik at følgene av coronaviruset blir minst mulig.

 

Kommenter

Melding
Name
E-mail
Website